tolmacsolas

Tolmácsolás

Hatékony kommunikáció
nyelvi korlátok nélkül

A sikeres tolmácsolási projektek kezdő lépése a megfelelő tolmács megkeresése – aki jól ismeri szakterületet és a nyelvkombinációt, valamint szolgáltatását az adott eseményre tudja szabni.
Mi segítünk Önnek ebben!

Válassza Ön is tolmács és távtolmács szolgáltatásunkat!

Amit tudni érdemes...

Első lépésként egyeztetjük Önnel a tolmácsolás típusát, a nyelveket, szakterületet, továbbá a helyszínt és az időpontot, annak érdekében, hogy a legjobb szakembert ajánlhassuk.
A tolmácsolás során rendkívül fontos a személyes bizalom, ezért a tolmácsnak fontos kialakítani és fenntartani a bizalmat mindkét fél irányába. Ha mindkét fél megbízik a tolmácsban, akkor az üzenet továbbadása sokkal hatékonyabb lesz, és a kommunikáció eredményesebbé válik.

Tolmácsaink nem csak megjelenek egy adott helyszínen, hanem előre fel is készülnek az adott szakterület sajátosságaira, kulturális etikettjeire.
Ennek érdekében a második lépésként, minden tolmácsolás előtt igyekszünk a lehető legtöbb információt összegyűjteni az adott tolmácsolási szakterületről, témakörökről, programokról, oktatási anyagokról, hogy minden a leggördülékenyebben menjen a kommunikáció során.

Harmadik lépésként folyamatosan tartjuk megbízónkkal a kapcsolatot és rendszeresen visszajelzést kérünk tőle. Ez segít abban, hogy hatékonyan és pontosan tolmácsoljuk az üzenetet szakembereink felé, és így biztosítsuk a kommunikáció sikerességét. Mindezek mellett, természetesen a tolmácsolás során elhangzottakat bizalmasan kezeljük, melyre írásos garanciát vállalunk.
Alapelvünk, hogy csak olyan megbízásokat vállalunk el, amelyekben megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkezünk.

Nincs szükség külön lépésekre, mert minden webhely, amit a Mobirise-zal készítesz, azonnal mobilbarát is egyben. Nem kell tehát a webhelyed speciális, mobil változatát is kifejlesztened, mert mobileszközön nézve az automágikusan átalakul mobillá!

Csökkentsd le a fejlesztési időt a fogd-és-vidd weboldal szerkesztővel. Csak dobd a blokkokat az oldalra, szerkeszd meg a tartalmukat helyben és publikáld az oldalt - nincs szükség további technikai ismeretre.

Válassz az előre elkészített blokkok - teljes képernyős intró, bootstrap diavetítő, slider, reszponzív képgaléria, parallax effekt, ragadós fejléc stb. - széles palettájáról.

Hagyományos tolmácsolási szolgáltatásaink:

A követő tolmácsolás esetén, a tárgyalófelek gondolatmenetének néhány mondatos befejezte után kerülnek tolmácsolásra.
Kisebb létszámú üzleti megbeszélések, pódiumi beszélgetések, interjúk, prezentációk, tárgyalások lebonyolításához javasoljuk.

A konszekutív tolmácsolás esetén érdemes számolni a megnövekedett, minimum dupla idővel, hiszen mindvégig két beszédet hallgatunk, felváltva követve egymást az eredeti, majd a célnyelven. 

A szinkrontolmácsolás vagy másnéven szimultán tolmácsolás esetén a tolmácsok (tolmácskabinban ülve) azonnal fordítják az elhangzottakat, amelyet a résztvevők fülhallgatón keresztül követnek. Ebben az esetben nyelvenként legalább két tolmácsra van szükség, akik maximum 30 percenként váltják egymást, mivel ez a tolmácsolási típus meglehetősen összetett és kimerítő szellemi munka.
Konferenciák, sokrésztvevős szakmai rendezvények lebonyolításához javasoljuk.

Ez a leggyorsabb tolmácsolási típus, mivel a beszélővel egy időben tolmácsolják az elhangzottakat a célnyelvre, megszakítások nélkül.

Felszerelés nélküli tolmácsolás, mely legfeljebb 2-3 fő számára alkalmas. A fülbesúgásos tolmácsolás szintén az eredeti beszéddel egyidőben történik, mely során a tolmács a tolmácsolást igénybevevő személy(ek) közelében helyezkedik el, és halkan (fülébe súgva) tolmácsolja az elhangzottakat. 
Népszerű megoldás az úgynevezett audioguide-ok használata a fülbesúgásos célokra, mely esetben a tolmács a közönség soraiban ül, és ott tolmácsol, de egy headset segítségével több embernek tud tolmácsolni egy időben.

A fülbesúgásos tolmácsolásnál érdemes azonban figyelembe venni, hogy a tolmács beszéde zavarhatja a hallgatóságot, vagy az előadót.

A nevéből eredően, a megbízó egy üzem megtekintése során igényli a tolmácsot, aki az adott helyzethez, a különféle szituációkhoz igazodva tolmácsol. Ebben az esetben olyan tolmácsolási tapasztalattal rendelkező tolmácsot keresünk, aki kiválóan beszéli a tolmácsolandó nyelveket, és felkészül az adott üzem specifikációi kapcsán. 
Elsősorban gyári betanításokhoz, üzemlátogatásokhoz, ügyintézéshez, egyszerű informális találkozókhoz ajánljuk. 

Kisebb üzleti tárgyalásokon, szerződéskötéskor, ügyintézések; valamint hétköznapi párbeszédek, találkozók alkalmával használt tolmácsolási mód, mely során a tolmács rövid szakaszokat, mondatrészeket tolmácsol mindkét nyelvi irányba. 

Csak dobd a blokkokat az oldalra, szerkeszd meg a tartalmukat helyben és publikáld az oldalt - nincs szükség további technikai ismeretre.

Távtolmács szolgáltatás -
egy modern és gazdaságos megoldás

Az online kommunikációs tér előretörése a pandémia időszakában gyors ugrásnak indult és az erre szakosodott star-up cégek gomba módra jelentek meg az üzleti életben.
Egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy a konferenciák, tréningek, meetingek és egyéb tolmácsolási események az online térben kerüljenek megrendezésre.
Ehhez kellett idomulnia minden piaci résztvevőnek, így ma már nagy szerepet kap az online távtolmácsolás az üzleti, hétköznapi életben. 

A távtolmácsolásnak különböző formái léteznek, de manapság többnyire az interneten keresztül történik.
Az egyik leggyakoribb forma a videós távtolmácsolás, ahol a résztvevők webkamerán és mikrofonon keresztül kommunikálnak. A tolmács egy másik helyen ül, és szintén webkamerán és mikrofonon keresztül csatlakozik, ideális esetben ekkor egy messzi tolmácsfülkében (remote hub).

A távtolmácsolás előnye, hogy úgy segít megszüntetni a nyelvi akadályokat és a hatékony kommunikációt - bármilyen nyelven is beszélnek a résztvevők -, hogy bármikor és bárhol kommunikálhatnak egymással, anélkül, hogy személyesen találkoznának. 

Alapvetően minden távtolmácsoláshoz használt felület leírja, hogy milyen technikai követelmények szükségesek a platform zavartalan működéséhez. Elsősorban amire szükségünk van, az egy nagyobb sebességű internet szolgáltatás, egy jó minőségű mikrofon, illetve a tolmácsok esetében egy profi headset.
A szolgáltatás megrendelése előtt, mindenképpen szükséges tisztázni, hogy ki gondoskodik a technikai feltételekről. Az éles tolmácsolás előtt, mindenképpen javasolt egy hangpróba elvégzése is.

Ma már nagyon sok online szolgáltató elérhető, akik igyekeznek minden igényt lefedni, és a legmagasabb elvárásoknak is megfelelni a virtuális kommunikáció terén. Irodánk minden esetben a megbízó igényeinek megfelelő és az általa használni kívánt platformot alkalmazza. 

Jelenleg a  legelterjedtebb szolgáltatók a Google Meet, az Interprefy, a VoiceBoxer, a Kudo, és az Interactio. A Zoom-hoz külön vásárolható tolmácsolásra alkalmas verzió, de a piac folyamatosan bővül az újabb és újabb online felületekkel. 

kuka

A nevéből eredően, a megbízó egy üzem megtekintése során igényli a tolmácsot, aki az adott helyzethez, a különféle szituációkhoz igazodva tolmácsol. Ebben az esetben olyan tolmácsolási tapasztalattal rendelkező tolmácsot keresünk, aki kiválóan beszéli a tolmácsolandó nyelveket, és felkészül az adott üzem specifikációi kapcsán. 
Elsősorban gyári betanításokhoz, üzemlátogatásokhoz, ügyintézéshez, egyszerű informális találkozókhoz ajánljuk. 

Kisebb üzleti tárgyalásokon, szerződéskötéskor, ügyintézések; valamint hétköznapi párbeszédek, találkozók alkalmával használt tolmácsolási mód, mely során a tolmács rövid szakaszokat, mondatrészeket tolmácsol mindkét nyelvi irányba. 

Csak dobd a blokkokat az oldalra, szerkeszd meg a tartalmukat helyben és publikáld az oldalt - nincs szükség további technikai ismeretre.

Címünk

STAR Hungary Kft.
1067 Budapest,
Teréz körút 11. II. em. 12.
Adószám: 11849531-2-42

Elérhetőségek

E-mail:
star@star-hungary.hu
budapest@star-group.net

Telefon: +36 (1) 413-6493
Mobil: +36 (30) 684-4419

Hivatkozások

Általános Szerződési Feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Kapcsolat

Transit NXT  Professional

Egy hónapon keresztül INGYEN tesztelheti a Transit NXT Professional fordítástámogató szoftvert!
További információért keressen minket elérhetőségeink egyikén!