Oldal nyomtatása...

Áttekintés

A STAR csoport a szinte minden nyelvet és szakterületet felölelő, professzionális fordítási tevékenység mellett világszerte a fordítói munka számítógépes környezetének alakításán, fejlesztésén is dolgozik.

Ma már a világon több száz cég és több ezer fordító használja megelégedéssel a Transit számítógépes fordítói környezetet, amely elsősorban kimondottan a műszaki szakszövegek fordítását segíti, és nem csak a minőség javításához járul hozzá nagy mértékben, hanem jelentős idő- és költségmegtakarítást is eredményez.

A Transit kiváló rendszer a számítógéppel támogatott fordításokhoz. Több éves gyakorlati fordítás és dokumentummenedzselési tapasztalat alapján fejlesztették ki. A fordító többé-kevésbé megszabadul a rutinmunkáktól, és így lehetősége nyílik arra, hogy a kreatív fordítási munkára koncentráljon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Transit használata 30-70%-os idő- és költségmegtakarítást jelent.


Translation Memory System

A külön termékként is megjelenő TermStar szótárrendszer lehetővé teszi, hogy különböző rendezőelvek szerint akár többnyelvű szótárakat is létrehozzunk, azokat tetszés szerint bővítsük, a bekerülő szavakat szinonimákkal, magyarázatokkal lássuk el. A használt szótár akár menet közben cserélhető, bővíthető, tetszés szerint keresni is lehet benne.

 


Terminology Management System


WebTerm 6.0 lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy intra- vagy interneten keresztül hozzáférjenek a cég szótáraihoz.


Global Terminology Management


A STAR csoport több más fordítástámogató szoftverrel (GRIPS, FormatChecker, STAR James, SPIDER, MindReader, i-KNOW) is segíti a professzionális fordítási munkát.